A só kivételével az összes hozzávalót dagasztani kezdem.
Mikor már kialakul az erős glutén, beledagasztom 2-3 perc alatt a sót is.
Összehajtva edénybe teszem, ahol duplázásig hagyom érni.
Az érés alatt (bulk idő) három-négyszer coil hajtást végzek – attól függően, hogy a tészta mennyit kíván meg.
40-60 perces közökkel hajtogatom, hogy tudjon két hajtás között pihenni a tészta.
Az utolsó hajtogatás után a tészta duplázódásig magára hagyom.
Ha beért a tészta, 150 grammos darabokra osztom, ez 7 bucit fog jelenteni.
Éjszakára hűtőbe teszem, vagy formázhatom negyed óra pihentetés után is.
Ha hűtőbe teszem, másnap picit pihen szobahőmérsékleten, hogy könnyebben formázható legyen.
Mindegyik gombócból egynagy, ovális formát nyújtok.
Az ovális forma két oldalát feltekerem kissé vagy behajtom úgy, hogy középen kb. 5 cm szélesen meghagyom a tésztát. A két végét összecsípem, összenyomkadom, csónak formát alkotok.
A csónak közepére (a peremet kihagyva) rákanalozom a tölteléket.
Megkelésig pihentetem. (2-3 óra)
200 fokon sütöm, körülbelül 10 perc után ütök rá egy tojást, és visszateszem pirulásig sütni.