0
Subtotal: Ft

Nincsenek termékek a kosárban.

No products in the cart.

Édesburgonyás “gyapjúzsemle” anko töltelékkel

Hozzávalók

Tangzhong:

  • 175 g tej
  • 35 g kenyérliszt

A tészta:

  • 460 g kenyérliszt
  • 125 g madre
  • 150 g tej
  • 50 g tojás
  • 75 g cukor
  • 70 g vaj
  • 8 g só
  • 35 g édesburgonyapor

Anko töltelék:

  • 150 g adzuki bab
  • 150 g cukor
  • ízlés szerint méz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • víz a főzéshez

Elkészítés

Egy éjszakára beáztatom az adzuki babot.

Kb. négyszeres mennyiségű vízzel puhára főzöm. Összekeverem a cukorral, mézzel és olajjal, botmixerezem.

Sűrű krémet főzök.

Hűlni hagyom.

A lisztet, édesburgonyaport, tejet, tojást, madrét, tangzhong-ot ablaktesztig dagasztom.

Beleteszem a cukrot, majd a sót.

Két részben beleteszem a puha vajat.

Dupla méretig hagyom pihenni.

A lila tésztából 55 grammos golyókat formázok.

Az anko töltelékből 20 grammos golyókat készítek.

15 percig pihentetem a tésztát. (anko hűtőben)

Kör alakú tésztát nyújtok a tésztából. A közepébe teszek egy anko golyót.

Összecsípem az ujjammal, golyót formázok.

Óvatosan kilapítom.

Vékony ovális formát nyújtok.

Csíkokat vágok hosszában. (ne vágd át teljesen a tésztát!)

Megfordítom.

Feltekerem.

Formába teszem.

Dupla méretig kelesztem.

Tejjel lekenem.

180 fokon készre sütöm.

Scroll to Top

Hírlevél feliratkozás!

Hírlevél
Fluffy Buns - Mia Madre Tanoda
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.